Menu Sluiten

Nieuws

Covid-19

Voor extra informatie verwijzen we u naar de informatiesite van het RIVM of thuisarts.nl.

Indien u klachten heeft van koorts, hoesten, hoofdpijn, reuk- en of smaakverlies of contact hebt gehad met iemand die corona heeft doet u dan een thuistest en meldt dit aan onze medewerkers.

Verwijzing achteraf

Het komt helaas met enige regelmaat voor dat patiënten voor, niet-spoedeisende zaken, uit eigen beweging een afspraak met de specialist maken en achteraf om een verwijzing aan de huisarts vragen. Een huisarts is dan niet gemachtigd om alsnog een verwijzing te schrijven. Zou hij/zij het wel doen dan kan er sprake zijn van een strafbaar feit. 

De huisarts heeft de wettelijke taak om poortwachter te zijn voor zorg in het ziekenhuis. Dat wil zeggen dat de huisarts in overleg met de patiënt naar de specialist verwijst als daarvoor een indicatie is. 

Alleen specialistenzorg op verwijzing van de huisarts wordt door de verzekeraar vergoed.

Specialisten mogen geen zorg leveren of declareren bij de verzekeraar als er vooraf geen verwijzing van de huisarts is. Doen zij dat toch, dan is dat voor hun eigen rekening of voor die van de patiënt.

Voor bezwaren tegen deze regeling kunt u bij uw eigen zorgverzekeraar terecht.

Herhaalmedicatie mee op vakantie

Als u op vakantie gaat of een paar dagen “ertussen uit” zorgt u dat alles geregeld is. Paspoort niet verlopen, verzekering geregeld, adres achtergelaten voor de thuisblijvers…. denkt u hierbij ook aan uw medicatie?

Het tijdig bestellen van uw herhaalmedicatie is uw eigen verantwoording. De apotheek hanteert 2 werkdagen voor het leveren van medicatie. De praktijk heeft hier geen inspraak in.

POH GGZ

Bent u op zoek naar een luisterend oor? Iemand die meekijkt en meedenkt bij hulpvragen op het mentale vlak? Dan kunt u laagdrempelig een afspraak maken met een van onze praktijkondersteuners GGZ.

U kunt terecht bij Margreet Suurenbroek of Martine van Hal voor volwassenen en bij Roeselien Essenberg als het gaat om kinderen, jongeren en hun ouders. De POH GGZ geeft patiënten van onze huisartsenpraktijk advies, voorlichting en/ of kortdurende begeleiding. Zo nodig en altijd in overleg, kunnen zij doorverwijzen naar specialisten in de GGZ.

Voorkomende gespreksonderwerpen zijn uiteenlopende psychosociale klachten zoals: piekeren, spanning, angst, gedragsproblemen en/of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Mocht u behoefte hebben aan een kennismakingsgesprek informeer dan naar de mogelijkheden bij uw huisarts. De gesprekken met de praktijkondersteuner zijn kosteloos.